De tijdelijke kledingbank in Egmond-Binnen voor mensen die niet genoeg geld hebben om kleding te kopen, kan niet meer gemist worden. Oprichtster Tamara Tuls-Wijker bepleit een permanente locatie waarvan de gemeente Bergen de huur gaat betalen: "De nood onder mensen is heel hoog".

Tamara begon in januari online, nadat ze bij een weggeefactie van kleding had gezien dat er een groot aantal mensen is dat geen geld heeft om kleding te kopen. Daarna wilde ze een kledingbank openen. Met hulp van de gemeente vond ze iets tijdelijks in Egmond-Binnen.

De kledingbank is speciaal bedoeld voor mensen die -om welke reden dan ook- moeite hebben om de eindjes financieel aan elkaar te knopen. Per gezinslid waarvoor kleding wordt meegenomen, geldt een eigen bijdrage van € 1,00.

De kledingbank is geopend op woensdag van 13:00 tot 16:00, zaterdag van 10:30 tot 13:00 uur. Bij bijzondere omstandigheden is soms een afspraak op andere tijden mogelijk, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Discretie is verzekerd.

Bekeken: 1732x