De tijdelijke kledingbank in Egmond-Binnen voor mensen die niet genoeg geld hebben om kleding te kopen, kan niet meer gemist worden. Oprichtster Tamara bepleit een permanente locatie waarvan de gemeente Bergen de vaste lasten gaat betalen: "De nood onder mensen is heel hoog".

Tamara begon in januari klein vanuit huis, nadat ze bij een weggeefactie van kleding had gezien dat er een groot aantal mensen is dat geen geld heeft om kleding te kopen. Daarna wilde ze een kledingbank openen. Met snelle hulp van de gemeente en wethouder Klaas Valkering vond ze iets tijdelijks in Egmond-Binnen. Het is nog niet bekend hoe lang de kledingbank daar nog kan blijven. De loodsen zijn van een particulier en worden uiteindelijk gesloopt om plaats te maken voor een nieuwe woning.

De kledingbank is speciaal bedoeld voor mensen die -om welke reden dan ook- moeite hebben om de eindjes financieel aan elkaar te knopen. Per gezinslid waarvoor kleding wordt meegenomen, geldt een eigen bijdrage van € 1,00.

De kledingbank is geopend op woensdag van 13:00 tot 16:00, zaterdag van 10:30 tot 13:00 uur. Op die tijden kan ook kleding worden ingeleverd, mits schoon, net en heel. Tamara zoekt nog enkele vrijwilligers om haar te helpen.

Bij bijzondere omstandigheden is soms een afspraak op andere tijden mogelijk om kleding uit te zoeken, via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Discretie is verzekerd.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl