Een kaarsenstandaard die donderdagavond werd gestolen bij strandboetiek BAZ24 aan de C.F. Zeilerboulevard in Bergen aan Zee, is zaterdag terugbezorgd door de daders. De beelden van de diefstal werden de afgelopen dagen massaal gedeeld op Facebook. Toen de drie vrouwen zaterdagmiddag terugkeerden naar het strand van Bergen aan Zee, werden ze daar herkend door iemand die de facebookberichten had gezien. Dat leidde uiteindelijk tot de terugkeer van de kaarsenstandaard.

De getuige seinde de eigenaar van de strandboetiek in over hun aanwezigheid op het strand. Deze sprak de vrouwen er vervolgens op aan en belde de politie. De kaarsenstandaard werd vervolgens opgehaald en geretourneerd. De drie toeristen uit Duitsland hebben de standaard ter plekke weer in elkaar moeten zetten. Ook moesten zij van de politie hun excuses aanbieden aan de eigenaar. Dat hebben ze gedaan.

De vrouwen verklaarden al dertien jaar in Bergen aan Zee te komen voor vakantie en de strandboetiek te kennen. Hun verklaring was dat ze dachten dat de kaarsenstandaard als afval buiten was gezet.

Eigenaar Manuel Bak vertelde Duinstreek Centraal dat de kous voor hem nu af is. Er is geen aangifte gedaan. Hij is blij dat hij zijn eigendom weer terug heeft. De getuige die de vrouwen op het strand herkende, ontvangt 200 euro tipgeld.

Foto's en videobeelden van de diefstal van een kaarsenstandaard in Bergen aan Zee gingen vrijdag viraal. Op Facebook werd het bericht al meer dan 700 keer gedeeld. Camerabeelden werden bijna 28.000 keer bekeken.
Bekeken: 1493x