Het 'nieuwe normaal' voelt in veel gevallen toch echt niet als 'normaal'. Maar de horeca sluit langzaam 'vrede' met de coronaregels en ook de theaters proberen de nodige creativiteit met de strenge regels te mixen. Wie ooit de grote zaal van theater De Vest heeft bezocht begrijpt meteen dat 30 mensen in een zaal waar 700 mensen passen niet het juiste gevoel oproept.

"Je kunt niet in zo'n grote zaal 30 mensen verspreid neerzetten en een artiest op het podium, dus toen hebben we 'Theater op je Bord' bedacht. Je kunt lekker komen eten en tussen de gangen door zijn er artiesten die optreden", vertelt theaterdirecteur Peter Blaauboer aan Alkmaar Centraal. De samenwerking tussen Grand Café Klunder en Theater De Vest lijkt een schot in de roos. In alle vier zalen hangt een gezellige en bijna huiselijke sfeer. Die bijzondere setting heeft wel een houdbaarheidsdatum, want vanaf 1 juli mogen er 100 mensen in de zaal en moet er weer iets anders verzonnen worden.

"We hebben net genoten van een miniconcert, dat was echt super", laat één van de gasten weten. "We hebben wel eens in de zaal gezeten, maar dit is toch wel bijzonder, je zit nog net niet aan de andere kant van het gordijn", vult een ander aan. Maar niet alleen de gasten zijn uitermate tevreden, ook de optredende artiesten zijn blij dat ze weer aan de slag kunnen. "Het is bijzonder omdat het een bijzondere setting is, maar ook omdat je voor het eerst weer het podium op kunt en echt met een crew en publiek te maken hebt", zegt zanger Steffen Morrison.
Pin It