Donderdag heeft de Reddingsbrigade van Egmond de eerste strandles aan zijn jongste 'Lifeguards in spé' gegeven. De nieuwe redders in nood hebben als eerste kennismaking op speelse wijze geoefend met de rubberen boot van de reddingsbrigade.

Het oefenen met de raft was de eerste stap van de BES-opleiding, die gevolgd kan worden na zwembadopleiding, waarbij diverse reddingstechnieken worden geleerd. Tijdens de BES leren cursisten veel over de omgeving van Egmond, communicatie onderling en met andere hulpdiensten, en hoe er gevaren moet worden.

Dan ben je er echter nog niet. Wat volgt is het behalen van je EHBO-diploma en de competentie gerichte opleiding tot Junior Lifeguard. Hierbij wordt verder ingegaan op de gevaren van de zee, verschillende reddingstechnieken in de praktijk en andere vaardigheden.

Wie dan nog hogerop wil kan op gaan voor de opleiding tot Lifeguard en diverse aanvullende opleidingen doen, zoals het leren varen met een boot of waterscooter, of rijden met een terreinvoertuig of tractor. (foto: Twitter @RB_Egmond)
Pin It
Bekeken: 1675x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/