De herbouw van café-restaurant De Klok aan het Pompplein in Egmond aan Zee zou weer verder kunnen, maar dan op eigen risico van pandeigenaar Ad Baltus. De omgevingsvergunning werd 20 mei verleend en vorige week officieel gepubliceerd. Bezwaarmakers zouden nu nog enkele weken naar voren kunnen komen. Baltus hoeft daar niet op te wachten, maar als die hun bezwaarprocedure zouden winnen, bestaat een risico dat hij alle nieuwbouw weer moet afbreken.

Eind mei was Baltus optimistisch tegen mediapartner NH Nieuws over de voortgang. De bouwvakkers leken verder te kunnen toen op 20 mei de omgevingsvergunning werd verstrekt. Inmiddels is van een vliegende start nog geen sprake.

In augustus 2018 brandde het pand volledig uit. De restanten werden gesloopt. Sindsdien heeft de badplaats een 'gat' in het hart van het dorp.

Baltus keek er in mei nog naar uit: "De aannemer is begonnen met de eerste zichtbare werkzaamheden. De overgebleven fundering en kelder worden gesloopt, daarna wordt er een compleet nieuw pand neergezet."

Bouwbedrijf Tervoort uit Egmond aan den Hoef gaat het neerzetten. Baltus enkele weken geleden: "Een planning is lastig te geven door de onzekere tijden waarin we nu leven, maar binnen vier tot vijf maanden moet de ruwbouw er staan. Ik hou het op: zo snel als mogelijk." (afbeelding: Zijlstra Schipper Architecten)
Bekeken: 1796x