Terwijl de gemeente Alkmaar de banden met de Coöperatie Parkeer Service wil verbreken voor het regelen van het betaald parkeren, daar gaat de gemeente Bergen dit najaar juist in zee met het gemeentelijke samenwerkingsverband in Amersfoort. Hiervoor viel dinsdagavond voldoende steun te bespeuren bij fracties in de gemeenteraad.

Er heerst ontevredenheid over de ondersteuning van de BUCH-organisatie bij de uitvoering van het betaald parkeren. Binnen de BUCH is de gemeente Bergen de enige gemeente met parkeermeters voor openbare parkeervakken. Daardoor zijn binnen die organisatie geen schaalvoordelen te behalen met de samenwerking op dat vlak. Het college van B&W is er in ieder geval niet tevreden over. De bestuurders in Bergen vinden het nu niet efficiënt, ondoorzichtig en fraudegevoelig.

Bij betaald parkeren moeten buiten geparkeerde voertuigen gecontroleerd en beboet worden en parkeergeld opgehaald. Dat doet het bedrijf P1 nu. Ambtenaren van de BUCH onderhouden en vervangen de parkeerapparaten, regelen het belparkeren, de vergunningen en de afhandeling van klachten.

Dat moet allemaal beter gaan als alles wordt ondergebracht bij de coöperatie van 14 gemeenten in Nederland. Daarvoor was dinsdagavond voldoende steun te vinden bij de raadsfracties. Twijfels waren alleen te bespeuren bij CDA en VVD. De knoop zal volgende week worden doorgehakt in de gemeenteraad.
Pin It
Bekeken: 1926x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/