De Oude Bergerweg wordt veiliger en krijgt een nieuw rioolsysteem. Bj het kruispunt met de Bergerweg komt een middengeleider. Bovendien komen er  meer bomen en nieuwe straatverlichting. De gemeente Bergen waarschuwt alvast voor verkeershinder vanaf 17 juni. Verkeer naar Bergen uit de richting Alkmaar/ Bergermeer kan beter omrijden. Omleidingsroutes lopen via de N9, Kogendijk en de Van Bladerenweg.

Onder de weg is het huidige riool verouderd en aan vervanging toe. Er komen twee aparte systemen voor hemelwater en afvalwater voor terug. Samen met buurtbewoners is gelijk gekeken naar wat er daarna nog meer beter zou kunnen. De weg wordt veiliger en ingericht als 30-kilometerzone. Door de middengeleider bij het kruispunt met de Bergerweg kunnen voetgangers en fietsers halverwege het oversteken wachten en kijken.

Gebr. Min infra voert het werk in vijf fases uit. Het start op de kruising met de Bergerweg vanaf 17 juni. Tijdens deze werkzaamheden kan het verkeer in het begin erlangs. Afsluitingen zijn er alleen als er geasfalteerd moet worden. De Oude Bergerweg blijft dan bereikbaar via de Oosterweg.

Tijdens de zomerperiode van medio juli tot september en de kerstperiode ligt het werk stil. In deze periode is de gehele Oude Bergerweg en Bergerweg weer bereikbaar voor alle verkeer.

De gemeente Bergen heeft alle informatie over dit project online gezet.
Pin It
Bekeken: 1709x
https://ee.itk.ac.id/data/