De Politie Alkmaar-Duinstreek heeft toch besloten om te zorgen voor extra toezicht op de stranden dit pinksterweekend. Aanleiding zijn de vechtpartijen op de stranden van Egmond, Bergen en Castricum. Volgens de politie speelden in alle gevallen alcohol en drugs een negatieve rol.

Toezicht komt onder meer van de bereden politie. De politiepaarden zijn zichtbaar aanwezig en kunnen zonodig in galop naar een incident.

De politie maakt zich zorgen over de corona-discipline. De wijkagenten van Bergen schrijven op Instagram: "Oproep aan met name jeugd om rekening te houden met anderen, het strand is niet alleen van jullie. Ook op het strand geldt #houdafstand"

De vechtpartijen van zaterdagavond speelden zich af op het strand van Castricum, Bergen en Egmond. Aan het eind van de middag brak een gevecht uit tussen twee grote groepen jongeren op het strand van Castricum. Rond 22.00 uur iets dergelijks opnieuw aan de hand in Bergen aan Zee. Later was er om 1.00 uur een vechtpartij op het strand van Egmond aan Zee. Mensen raakten geblesseerd en enkele verdachten werden aangehouden.
Pin It