De slagingspercentages van de Bergerscholengemeenschap zijn dit jaar op alle niveaus (mavo/vmbo-tl, havo en atheneum) uitzonderlijk hoog. Op het atheneum hebben 6 briljante leerlingen cum laude hun diploma behaald en op het havo één leerling. Dat maakte de school aan de rand van het Bergerbos in Bergen vanochtend trots bekend op de website.

Niet alleen zijn de cijfers (zoals vrijwel elk jaar) boven het landelijk gemiddelde, ook liggen de slagingspercentages aanzienlijk hoger dan vorig jaar. In 2019 slaagde 92,6% op het vmbo, dit jaar is dat 97% aan knappe koppen. Op de HAVO krijgt 93% volgende maand hun diploma, vorig jaar nog 89,7%. De VWO-leerlingen van dit moeilijke coronajaar blonken uit met 97% geslaagden, tegenover 91,8% in 2019. De percentages kunnen na de herkansingen nog hoger worden.

De schoolleiding van de middelbare school, die leerlingen trekt uit de hele regio, laat op de website weten bijzonder trots te zijn op deze lichting. Leerlingen en docenten in het hele land kwamen vanaf maart voor bijzonder grote uitdagingen te staan. Sommige scholieren floreerden bij het thuisonderwijs via internet. Maar anderen bleken te worstelen zonder klassikaal onderwijs.

In de media en landelijke politiek werden eerder zorgen geuit dat scholen hun eigen examenleerlingen zouden bevoordelen in een jaar zonder centraal schriftelijk examen en een zwaartepunt op schoolonderzoeken. De schoolleiding van de Bergerscholengemeenschap was vanochtend niet bereikbaar voor een toelichting op de cijfers.

Veel middelbare scholen in Alkmaar hebben met elkaar afgesproken om de slagingspercentages bekend te maken op 4 juni, de Landelijke Dag van de Geslaagden. De Bergerscholengemeenschap vaart een eigen koers en is de eerste die ermee naar buiten komt. Het Huygens College in Heerhugowaard wacht tot 2 juni om hun nieuws naar buiten te brengen.
Pin It