Dinsdagavond 19 mei reconstrueerde het tv-programma Misdaadcollege op NPO1 de geruchtmakende zaak rond de Noord-Hollandse seriesteker. Heel Noord-Holland was eind 2018 in de ban van een onbekende gewelddadige automobilist, die ’s avonds hardlopers en fietsers van achteren naderde en vervolgens met een scherp voorwerp stak.

Als eerste werd een 18-jarige vrouw uit Limmen op de Zanddijk tussen Limmen en Egmond-Binnen van haar fiets gereden. Zij liep een klaplong op. Even later werd op dezelfde weg een 52-jarige hardloopster uit Limmen slachtoffer: zij hield verwondingen aan haar arm er aan over. Hetzelfde overkwam een 18-jarige hardloopster uit Egmond-Binnen op 26 november op de Rinnegommerlaan in Egmond aan den Hoef.

Later bleken deze incidenten niet op zichzelf te staan. Het rechercheteam kreeg verdachte René V. (24) uit Julianadorp in het vizier. Met succes wisten de rechercheurs hem in het nauw te drijven en te laten bekennen. De Julianadorper kreeg zes jaar cel en tbs met dwangverpleging wegens viervoudige poging tot moord, plus stalking en bedreiging van enkele andere vrouwen.

Politieonderzoekers en officieren van Justitie komen in Misdaadcollege aan het woord die vertellen hoe de zaak van de, door media gedoopte ‘SUV-steker’ of ‘seriesteker’, werd opgelost. Bovendien reconstrueert het misdaadprogramma hoe heftig zo'n aanval kan zijn.

De eerste aflevering van Misdaadcollege van dit seizoen, over de SUV-steker, met presentator Rick Nieman is terug te kijken op NPO Start of via de diverse varianten van Uitzending Gemist. (foto van presentator Rick Nieman aangeleverd door WNL, fotograaf René Bergen).

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl