De voorjaarstrainingen en examens zitten er bijna op voor de Reddingsbrigade Egmond. Daarmee staan de Egmondse strandwachten goed voorbereid in de startblokken voor het nieuwe badseizoen. Dat begint voor de Egmondse strandwachten op zaterdag 6 juni, zo is met de gemeente Bergen overeengekomen.

Landelijk zijn goede afspraken gemaakt met de reddingsbrigades over de aangepaste dienstverlening in het coronatijdperk. Vooral voor de kleinere EHBO-klusjes op het strand zijn in het corona-tijdperk veiliger alternatieven te bedenken. Als het even kan, zou de Reddingsbrigade het contact voor een pleister of een kwallenbeet willen vermijden. Neem zelf een EHBO-setje mee en een anti-prikmiddel, is wat de Egmondse reddingsbrigade adviseert aan strandgasten.

Het ongeluk met de vijf verdronken mensen in Scheveningen heeft grote impact gehad op de groep, aldus Ron Zentveld, bestuurslid PR & Evenementen van de Reddingsbrigade Egmond: "Ook al is het badseizoen nog niet begonnen, we zien elkaar het hele jaar door voor oefeningen, trainingen en examens. De verslagenheid is groot. Sommige slachtoffers in Scheveningen waren actief bij de plaatselijke reddingsbrigade, maar wij kenden deze collega's niet. Het drukt je weer met de neus op de feiten over dit werk. Natuurlijk vraagt iedereen zich af wat er precies is gebeurd. Van elk ongeluk kun je weer leren."

Bij de Reddingsbrigade Egmond draait natuurlijk alles om de veiligheid van badgasten en strandwachten. Het coronavirus heeft geleid tot iets andere protocollen bij de waterhulpverlening en dienstverlening op het strand. Zentveld rekent dit jaar nog iets meer dan andere jaren op begrip en medewerking van recreanten.

Zentveld wijst op een poster van Reddingsbrigade Nederland, die reddingsbrigade Egmond ook via de social media heeft verspreid.



Bekeken: 1515x