In de corona-update van dinsdag meldt het RIVM geen nieuwe ziekenhuisopnames vanuit de regio. Het aantal patiënten (voorheen) opgenomen blijft op 53 voor Alkmaar, 27 voor Heerhugowaard, 16 voor Langedijk en Bergen en 9 voor Heiloo. Wel werden twee nieuwe besmettingen gemeld, beide in Alkmaar. Het totaal aantal (ex-) patiënten komt op 230 in Alkmaar en op 513 in de hele regio.

In de landelijke corona-getallen van het RIVM is nauwelijks een inhaalslag na het weekend. Het aantal (voorheen) positief geteste personen steeg met 196 naar 42.984 en het aantal ziekenhuisopnames van 35 naar 11.378. Wel waren er wat meer meldingen van overleden coronapatiënten, maar niet veel. Het aantal nam met 54 toe naar 5.510. Twee dagen na zondag 27 april waren dat er nog 145, twee dagen na 3 mei 64 en twee dagen na Bevrijdingsdag 84.

Het totaal aantal bewezen en verdachte coronapatiënten op IC's daalde volgens Stichting Nice zaterdag naar 474. De schatting komt voor dinsdag op 419.

Het RIVM biedt nu twee corona-grafieken over verpleeghuizen. In de ene wordt per dag het aantal locaties getoond dat voor het eerst melding deed van besmetting. Het aantal piekte snel tot aan 52 locaties op 27 maart en daalde daarna redelijk snel weer. Sinds 23 april schommelt het aantal rond de drie per dag.

De tweede grafiek betreft het dagelijks aantal sterfgevallen en is in samenwerking met het CBS opgesteld. Na een snelle toename vanaf begin maart, vlakte deze sterk af aan het eind van de maand. Op 21 april was de top met 81 overlijdens, waarna het aantal ineens weer sterk begon te dalen. Dinsdag waren er grofweg 35 meldingen.

RIVM werkt met Nivel, Verenso samen om beter zicht te krijgen op patiënten in verpleeghuizen die waarschijnlijk covid-19 hebben of hadden, maar bij wie geen laboratoriumonderzoek is gedaan.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl