Zaterdag 16 mei wordt een leuke online voetbalquiz georganiseerd vanuit de Amstel Box in het AFAS Stadion. De hoofdprijs is een verzorgde voetbalreis naar Chelsea, Tottenham Hotspur of Newcastle United voor twee personen. Verder zijn er wedstrijdkaarten, bierpakketten en gadgets te winnen, ook als je niet een van de beste bent. Bovendien steunen deelnemers meteen hun favoriete lokale voetbalclub: de helft van hun inschrijfgeld gaat naar een vereniging naar keuze.

De Alkmaarse ondernemer Yuhwi Hoebe draaide onder andere met Zomaar Events beter dan ooit, maar tijdens de coronacrisis zagen hij en zij twee partners ruim de helft van de omzet verdampen. Nu richten ze hun blik weer omhoog. Yuhwi is gek op voetbal, voetbalquizzen en organiseren, en bedacht zo een online voetbalquiz via Zoom en Kahoot.

"Zelf houd ik erg van voetbal en doe altijd graag mee met een voetbalquiz", legt Yuhwi uit. "Op locatie is dit altijd het leukste maar dat zit er voor nu even niet in. Om wel de sfeer te krijgen die bij een voetbalquiz hoort vind ik dit leuk als het gestreamd wordt vanaf een mooie voetballocatie. Doordat wij een samenwerking hebben met Amstel kunnen wij in hun Skybox terecht om hiervandaan de quiz te streamen, met het stadion op de achtergrond.โ€

"AZ kreeg dit te horen en wilde graag bijdragen aan de kenbaarheid en in het verkrijgen van meer deelnemers", aldus een verheugde Yuhwi. "We kwamen samen op het idee om de helft van het inschrijfgeld te doneren aan de favoriete voetbalvereniging van degene die zich inschrijft. Uiteraard hopen we op veel deelnemers en hopelijk is het ook een begin van meer initiatieven voor lokale voetbalverenigingen."

De Online voetbalquiz start zaterdag om 15:30 uur. Deelname kost 10 euro, waarvan dus 5 euro wordt gedoneerd aan een zelf gekozen lokale voetbalclub. Meer info en inschrijven via devoetbalquiz.nl. (foto: Pexelsย / Markus Spiske)

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl