Maandag morgen bibliotheken weer open voor publiek. Van Bibliotheek Kennemerwaard zullen de vestigingen Alkmaar Centrum, Castricum, Bergen en Heerhugowaard Centrum van maandag tot en met vrijdag geopend zijn tussen 11:00 tot 16:00 uur. Communicatieadviseur Rita van Muiswinkel: "We zijn heel blij weer bezoekers in een aantal vestigingen te kunnen ontvangen. Je kunt weer materialen lenen en terug brengen. Ook kunnen reserveringen opgehaald worden."

De meeste vestigingen blijven dus nog dicht, waaronder de biebs Alkmaar De Mare, Oudorp, Overdie, De Rijp, Heerhugowaard De Noord en steunpunt Schermer. "We hopen dat we zo gauw mogelijk in staat zijn ook de andere vestigingen te kunnen openen. Kijk op de website voor de actuele openingstijden van de vestigingen."

Directeur Erna Winters is verheugd: "​De afgelopen weken hebben we onze dienstverlening vooral digitaal kunnen voortzetten, en sinds een paar weken ook de AfhaalBieb. We hebben gemerkt hoezeer onze leden het bezoek aan de bibliotheek en het zelf uitzoeken van boeken missen, en hoezeer we zelf ook de contacten met de leners missen."

"Met inachtneming van maatregelen om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te waarborgen gaan we vanaf 11 mei weer stapsgewijs onze dienstverlening opstarten", vervolgt Van Muiswinkel. "We vragen je om rekening te houden met deze maatregelen die te vinden zijn op onze website en in de bibliotheek zelf. Je bent binnen die gestelde grenzen weer van harte welkom en we zien uit naar je bezoek."

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl