Maandag meldde het RIVM voor regio Alkmaar geen nieuwe ziekenhuisopnames in verband met het coronavirus. Het aantal patiënten dat opgenomen is (geweest) blijft 53 voor Alkmaar, 27 voor Heerhugowaard, 16 voor Langedijk en Bergen en 9 voor Heiloo. Vanuit Alkmaar werd een nieuwe besmetting gemeld. Het totaal aantal (ex-) coronapatiënten in de regio komt daarmee uit op 502.

Het landelijk aantal meldingen van positieve tests, ziekenhuisopnames en overleden coronapatiënten is uitzonderlijk laag, zelfs voor een maandag, mogelijk omdat het Herdenkingsdag is. Het aantal (ex-) patiënten steeg met 199 naar 40.077, het aantal (voorheen) opgenomen coronapatiënten nam toe met 42 naar 11.037 en het aantal bekende sterfgevallen in verband met covid-19 met 26 naar 5.082. Vermoedelijk zijn deze aantallen na dinsdag een aantal dagen juist wat hoger.

Vrijdag was het aantal (vermoedelijke) coronapatiënten op IC-afdelingen in Nederland 691 volgens Stichting Nice, de schatting voor maandag komt uit op 636. De laatste paar dagen lijken IC's iets minder snel leeg te stromen, maar na een definitieve telling zal dat duidelijk worden.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl