Door de coronamaatregelen gaan dit jaar ook The International Holland Music Sessions (TIHMS) niet door. Normaal gesproken worden in Noord-Holland Noord meer dan 100 topconcerten voor piano, cello en viool gegeven door ongeveer 125 jonge klassieke musici uit meer dan 40 landen. Onder hen ook een aantal Nederlandse jongeren, die altijd goed presteren in dit internationale deelnemersveld.

Elk jaar voorziet de programmering in concerten in fraaie locaties, zoals de Remonstrantse Kerk in Alkmaar, de Slotkapel in Egmond aan den Hoef, de Dorpskerk in Schoorl, de Cultuurkoepel in Heiloo, de Ruïnekerk in Bergen, maar ook op een aantal ongewone plekken. Bovendien zijn er regelmatig openbare masterclasses.

Maar dit kan nu allemaal geen doorgang vinden. Het samenbrengen van 125 studenten uit zo’n 40 landen bij ruim 80 gastgezinnen en met zo’n 200 vrijwilligers wordt onverantwoord geacht. Afhankelijk van de ontwikkelingen bekijkt de organisatie begin juni of deze zomer nog een beperkt aantal activiteiten of concerten met lokale musici kan worden georganiseerd.

SFbBox by smart happy birthday wishes

Meer weten over adverteren op Duinstreek Centraal? Bel 072 844 98 48 of mail ons: info@duinstreekcentraal.nl