VV Egmond is een feit, maar de voetbalclub voor iedereen in de Egmonden moet nog wel een mooie thuisbasis krijgen. Er ligt een ontwerp voor de locatie van fusieclub Zeevogels aan de Hogedijk, maar de uitvoering blijkt nu veel duurder dan eerder geraamd. Het college van Bergen wil echter niet snijden in de plannen en heeft de gemeenteraad om 950.000 euro extra subsidie gevraagd.

Het ontwerp bestaat uit een nieuw clubgebouw met een kleine tribune aan het hoofdveld. Voor de 1.100 leden van VV Egmond komen er vijf speelvelden, waarvan eentje van kunstgras. De kantine en kleedkamers liggen centraal en de ingang van het complex is bij de parkeerplaatsen. De verkeerveiligheid in de omgeving wordt verbeterd en de gemeente kijkt naar oplossingen met betrekking tot de bespuiting van de omliggende bollenvelden.

"Na vijftien jaar hard werken aan de totstandkoming van een fusie, is het voor alle betrokkenen een opsteker dat dit project, als de gemeenteraad akkoord gaat, gerealiseerd kan gaan worden." Het college van burgemeester en wethouders ziet ernaar uit dat er aan de Hogeweg straks een mooi en duurzaam voetbalcomplex ligt, waar iedereen uit de Egmonden samen kan sporten en elkaar gezellig kan ontmoeten. Met buurtcoaches en lokale maatschappelijke partijen wordt gekeken hoe de sociale impact van het complex verder kan worden vergroot. (tekst gaat verder onder de foto)

Als het aan het gemeentebestuur ligt, komt op de locatie van voetbalclub Zeevogels een nieuw complex.


"Ook speelt het nieuwe sportcomplex een rol in de verdere ontwikkelingen van de dorpen", vult wethouder Marco Wiesehahn aan. "De locaties van SV Adelbert en VV Egmondia die vrijkomen, bieden nieuwe kansen die kunnen variëren van woningbouw en maatschappelijk gebruik tot aanvullende natuurontwikkeling. Het college wil dit met inwoners, ondernemers en andere stakeholders verder gaan ontwikkelen."

Maar ja, daar is dus wel één miljoen extra voor nodig. "De bouwkosten zijn aanzienlijk gestegen en de financieringsrente is sterk verhoogd sinds de start van het project, dat al meerdere juridische procedures heeft doorstaan", licht wethouder Wiesenhahn toe. "De financiële steun maakt het mogelijk om een duurzaam, milieuvriendelijk en modern complex te bouwen dat niet alleen energieneutraal is, maar ook gebruikmaakt van innovatieve energieconcepten, zoals warmtepompen en duurzame bodemwarmte. Het college is overtuigd dat deze investering essentieel is voor de toekomst van de voetbalsport en meer in het bijzonder de gemeenschapszin in en tussen de Egmonden." (ontwerp: Zijlstra Schipper architecten)
Pin It
Bekeken: 685x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/