Sasja Janssen heeft dit jaar de Roland Holst oeuvreprijs gewonnen. De dichteres komt daarmee in een illuster rijtje van winnaars. Onder andere Eva Gerlach en Anton Korteweg kregen de prijs eerder. "De poëzie van Sasja Janssen doet iets wat waarschijnlijk alleen poëzie, en alleen echt goede poëzie kan doen: ze geeft de waardigheid terug aan de taal", aldus de jury.

De Adriaan Roland Holst oeuvreprijs is een echte Bergense onderscheiding. De dichter woonde jarenlang in het kunstenaarsdorp. In de jaren tachtig ontstond het idee voor de prijs. Om dichters te eren die weinig prijzen ontvangen, maar wel een constante kwaliteit laten zien.

Maar voor Sasja Janssen is het zeker niet de eerste prijs. Het zijn mooie tijden voor de dichteres, zouden we wel kunnen zeggen. Donderdag werd bekend dat ze de Johan Polak Prijs krijgt voor de bundel Virgula en vrijdag kwam het nieuws over de Bergense oeuvreprijs naar buiten. "Het duizelt me", reageert ze op Facebook.

Sasja Janssen is al jaren een vaste waarde in de literatuurwereld. Ze schreef romans als De Revisor en De Kamerling, maar het bekendste werd ze toch wel met poëzie. De uitreiking staat gepland op zaterdag 25 mei in de Ruïnekerk. Naast een bronzen penning krijgt Janssen ook een beurs van 10.000 euro.


De Adriaan Roland Holst oeuvreprijs werd bijna veertig jaar geleden in het leven geroepen om dichters te eren die weinig prijzen ontvangen, maar wel een constante kwaliteit laten zien.


Pin It
Bekeken: 316x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/