Een overvloed aan verkeersborden. Veel informatie, te veel soms. Het maakt verkeerssituaties nog wel eens verwarrend, en dat terwijl je beter je ogen op de weg kunt houden. Onderzoek heeft uitgewezen dat er in gemeente Bergen wel zo'n 1.000 verkeersborden staan die eerder een nadelig effect hebben dan dat ze bijdragen aan veiligheid en de doorstroming. De gemeente gaat ze weghalen.

Dit jaar en in 2025 laat het college van Bergen ongeveer 1.000 verkeersborden weghalen. Dat moet het verkeer overzichtelijker en veiliger maken. "Door overbodige borden te verwijderen verbetert tegelijkertijd de leefomgeving en wordt de gemeente dus ook weer mooier. Ook scheelt het tijd en geld wat anders nodig is voor het onderhoud en schoonmaken van verkeersborden."

Overtollige verkeersborden worden bewaard. "Die kunnen later opnieuw worden gebruikt als er ergens anders een bord kapot gaat. Soms kunnen de borden ook opnieuw worden beplakt, zodat ze ergens anders weer gebruikt worden. Als er een verkeersbord moet worden vervangen, wordt hiervoor een bord van bio composiet gebruikt."

De inspectie en eventuele verwijdering van verkeersborden gebeurt in twee fasen. Dit jaar zijn Bergen en de Egmonden aan de beurt, volgend jaar Schoorl. Alle borden die blijven hangen of staan worden schoongemaakt en eventueel opgeknapt. Ook worden ze vastgelegd in een systeem, zodat de gemeente weet welke borden waar staan en er een onderhoudsschema kan worden opgesteld. (foto: Pixabay / geralt)
Pin It
Bekeken: 396x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/