Wat uitbater Steef van Leeuwen betreft is de strijd nog niet gestreden, maar de kantonrechter heeft al besloten: het huurcontract van de Taverne mag per 1 april 2025 worden gestopt. "Het hele team is ontzettend verdrietig, maar we steunen elkaar tot het einde."

Het besluit komt hard aan bij Van Leeuwen en zijn omgeving; een hoop mensen zijn geraakt. "Ik krijg veel berichten van oud-werknemers en gasten", laat hij weten aan NH, mediapartner van Steekstad Centraal. "Die zijn geschrokken van de uitspraak en willen helpen."

Verhuurder Lex Schrama wil het Tavernepand gebruiken voor zijn kinderen, die daar een exclusief restaurant gaan starten. Als deel van een horecafamilie ziet hij geen heil in het pand blijven verhuren. "De locatie verdwijnt niet", zegt Schrama, "er komt iets moois voor terug." (tekst loopt verder onder foto)

Steef van Leeuwen wil de tijd nemen om uit te denken welke route hij wil bewandelen, nu de sluiting is aangekondigd (foto: NH Media)


Met regelmatige optredens van lokale bandjes, klaverjasavonden, cabaret en andere culturele activiteiten is de Taverne is een begrip in Bergen. Al sinds de jaren '60 is het dé plek voor aanstormend talent. Voor Steef van Leeuwen is het nog lang geen tijd om te stoppen. Of hij het besluit op hoger niveau gaat aanvechten, weet hij nog niet.  De volgende stappen moet hij eerst met zijn advocaat bespreken. "En ik moet nadenken of ik iets soortgelijks kan voortzetten op een andere plek", vertelt de uitbater. Hij sluit het niet uit.

Ondertussen moet de Taverne alweer terug naar de orde van de dag;  optredens en een druk weekend staan voor de boeg. Voorlopig blijft de Taverne waar hij is. "We blijven natuurlijk zo lang mogelijk open", zegt Van Leeuwen. "Bij de comedyavond gisteren werd er wel gelachen." Maar na afloop drong de uitspraak toch bij iedereen door. "Dan zie je hoe het leeft."

Met 6800 handtekeningen van Taverne-fans die willen dat het pand blijft zoals het is, kan Van Leeuwen op een hoop steun rekenen. "Het zou eeuwig zonde zijn als Bergen een uniek café als de Taverne verliest."

Hieronder een video die eerder in de Taverne gemaakt werd.

 

00:00
55
00:00

Pin It
Bekeken: 1083x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/