Dweilen met de kraan open. Of eigenlijk: pompen met de kraan open. De 'Bocht van Bergen' blijft maar onder lopen. Een noodkering en een waterpomp moesten het tij bij de Zeeweg keren, maar helaas.  Inmiddels is de binnenbocht weer afgezet en wordt toch weer iets anders geprobeerd. "Het is hier net Buurman & Buurman."

Een voorbijganger slaat het tafereel hoofdschuddend gade. "Die vrachtwagen wordt volgepompt, rijdt dan een paar honderd meter en wordt daar bij de rotonde weer leeg gepompt." Er is ook een lange slang over de weg gelegd waardoor óók water naar de put bij de rotonde wordt gepompt. Het verkeer wordt door verkeersregelaars gemaand voorzichtig over de slang te rijden. (tekst loopt door onder foto)

Heen en weer, heen en weer. De chauffeur is weer terug met zijn tankwagen, om de volgende 12.000 liter water mee te nemen. (foto: Streekstad Centraal)


De pomp en slang bleken niet niet genoeg, liet een woordvoerder van de provincie  weten. Er wordt nu ook nog eens een tankwagen ingezet met een grote waterzuiger en een capaciteit van 12.000 liter. "Het is gewoon teveel water om weg te pompen", erkent de woordvoerder. "Er is nu toch weer een afzetting neergezet. Het verkeer moet weer via één rijbaan. We blijven de situatie monitoren."

Na plaatsing van de noodkering vorige week, bleek deze al snel niet (voldoende) te werken. Het water stroomt er onderdoor of komt gewoon aan de wegzijde omhoog. Of allebei. Voor het weekend kwam er een pomp bij, die het water terug de muur over pompte, maar de bocht bleef onderlopen.
Pin It
Bekeken: 2186x
https://147.139.212.74/ https://147.139.212.232/ http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/