Het ISOB-scholenbestuur zou graag zien dat de fuserende Van Reenenschool en Lucebertschool zich samen vestigen aan het Zakedijkje, dat bleek na onderzoek de beste optie. Maar de medezeggenschapsraad (MR) van de Van Reenenschool heeft een alternatief voorgelegd, waarmee de fusieschool een gezonde toekomst zou kunnen krijgen op de eigen locatie aan het Spaanschepad.

De gemeente Bergen werkte drie scenario's uit voor de fusieschool: vestiging op de locatie Lucebert , vestiging in het Van Reenengebouw, of behoud van beide locaties. De eerste optie is daarbij als beste uit de bus gekomen. Het Van Reenengebouw kreeg weliswaar één plus meer, maar ook vijf minnen. Nadelen zijn volgens het onderzoek onder andere de overvloed aan ruimte, de gemiddelde reisafstand voor leerlingen, mindere toekomstperspectieven en de realisatie duurt langer.

Liever niet hier, zegt de medezeggenschapsraad. Het pand van de Van Reenenschool biedt voldoende perspectief voor de toekomst. (foto: Wikimedia)


De MR van de Van Reenenschool stelt nu dat de vestiging van de fusieschool in het Lucebertgebouw slechts tijdelijk zou moeten zijn. Dit omdat de eigen locatie meer mogelijkheden biedt. Zo is er in het gebouw genoeg ruimte voor buitenschoolse opvang, een voorschool, een toneelzaal en voor een toenemend aantal jonge inwoners. De MR wijst naar de toekomstige wijk Park De Beeck met 120 woningen. Bovendien kan de gemeente 1 miljoen verdienen door een aantal woningen in het pand te realiseren.

De MR benadrukt daarnaast de historische waarde van het pand, die overigens meegewogen is in het onderzoek, en vindt de spreiding van het basisonderwijs zo beter. Aan het Zakendijkje zit immers ook de Wiegmanschool, al is die wel katholiek.

ISOB directeur Robert Smid (foto: ISOB)


ISOB-directeur Robert Smid liet zich niet overtuigen. Ja er komt een nieuwe wijk, maar hij denkt niet dat het aantal kinderen echt zal toenemen. Hij verwacht dat een aantal overstapt naar de Wiegmanschool, om niet naar de locatie Van Reenen over te hoeven. Bovendien zit die locatie qua hoeveelheid kinderen al onder de norm die opheffing toestaat, en dat is inclusief alle Oekraïense kinderen, waarvan niet duidelijk is hoe lang die nog blijven.

Donderdag 4 april bespreekt de gemeenteraad van Bergen het college-advies richting ISOB. Daarna kan het advies naar de scholenkoepel. Het is dan aan de stichting zelf om de vestigingslocatie te bepalen.
Pin It
Bekeken: 386x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://jdih.depok.go.id/mahjong-gacor-pg-soft/ https://jdih.depok.go.id/sdemo-gacor/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/