Castricum probeert uit alle macht het aantal woningen uit te breiden., al is het maar met tijdelijke voorzieningen. Bij sportcomplex Berg en Bal worden 96 van dit soort woningen gebouwd voor starters, statushouders en mensen met een urgentieverklaring. Dat project had al klaar moeten zijn maar heeft vertraging opgelopen. Donderdag maakte het college bekend dat er nog eens 100 flexwoningen bij komen.

In de zuidwestelijke hoek van Duin & Bosch ligt een terrein waar eigenaar Parnassia nu niks mee doet. Aan het veld staan een soort noodgebouw voor tijdelijke zorg en twee houten bungalows. Parnassia wil er op termijn een zorgcentrum bouwen, maar ook dan is er nog genoeg ruimte voor 100 flexwoningen. De bedoeling is dat ze er rond 10 jaar staan. "De invulling van de tijdelijke flexwoningen maakt onderdeel uit van de integrale afronding van Duin & Bosch, waarover de gemeente met Parnassia een intentieovereenkomst zal sluiten", laat het college weten. "Voor de goede orde melden wij dat we nog aan het begin van het proces staan en dat de onderzoeken nog moeten plaatsvinden." (tekst loopt door onder de foto)

Een deel van de statushouders die in Alkmaar wonen voerde protest tegen verhuizing naar tijdelijke locaties. (foto: Streekstad Centraal)


Nog even geduld hebben dus, al is de nood voor de gemeente zelf wellicht het hoogst. Castricum kreeg in 2022 hulp van Alkmaar bij de opvang van statushouders. Eigenlijk tot 1 januari 2024, maar het schoot niet echt op met de 96 flexwoningen. Alkmaar plakte er nog drie maanden aan vast, en neemt zes gezinnen over. Maar 1 april is een harde deadline; dan sluit de woonlocatie om plaats te maken voor een nieuwe woonwijk. Ook die datum haalt Castricum niet. 

De statushouders zullen tijdelijk onder andere in de voormalige Montessorischool moeten verblijven. Dat schoot 32 van de 56 gedupeerden in het verkeerde keelgat. Vorige week gingen ze in protest omdat ze de noodgrepen zat zijn. "Na zes jaar onzekerheid zijn we toe aan rust", zei Ahmed eerder tegen Streekstad Centraal. Bovendien moet een aantal het doen met gedeeld sanitair en kleine(re) kamers. En volgens Ahmed is er meer loos. "Het zit vol schimmel en het tocht."

En toen werd Castricum nog eens onaangenaam verrast met de tijdelijke opvang van 80 statushouders in Hotel Akersloot, dus binnen de gemeente Castricum. Het is niet nog duidelijk wanneer de 96 flexwoningen klaar zijn. Navraag bij de gemeente leverde ook nog geen grove planning op voor de 100 flexwoningen op Duin & Bosch. (foto: Bing)
Pin It
Bekeken: 485x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/