Sierlijk de plas ontwijken, of de met de benen omhoog er dwars doorheen? Naast campings, moestuinen en wandelroutes kampt ook een groot aantal fietspaden in de regio nog steeds met wateroverlast. De Fietsersbond nam een kijkje en peilde het water op de soms blank staande fietspaden.

De reden voor de grote hoeveelheden water is overigens glashelder volgens de Fietsersbond Bergen: de afgelopen tijd lijken neerslagpatronen te wijzigen en er is soms sprake geweest van een dubbele hoeveelheid neerslag vergeleken met 'normaal'. (tekst loop door onder foto)

Op de Schoorlse Zeeweg stond op 19 maart maar liefst 22 cm water (foto: Fietsersbond Bergen)


Waar kunnen de enkels nat worden? In Bergen bij de Korteweg en Helmweg-west zijn de fietspaden afgezet en ligt er ruim 20 cm water. Forse watermassa's zijn ook nog te vinden op de Schoorlse Zeeweg, en in Egmond-Binnen moet de fietsliefhebber uitkijken bij de Middenweg, waar het water 11 cm hoog is. De "winnaar" is deze categorie is de Dr. van Steijnweg in Schoorl, met een overtuigende 30 cm regenwater. (tekst loop door onder foto)

Erdoorheen fietsen met de benen in de lucht is bij dit 'winnende' fietspad misschien niet voldoende (foto: Fietsersbond Bergen)


Op sommige fietspaden zakt het water wel al weer aardig: ten noorden van de Castricumse Zeeweg droogt het aardig op, evenals de Uilenvangersweg en de Woudweg richting Bergen aan Zee. Desondanks kan het handig zijn ook hier  regenlaarzen mee te nemen.
Pin It
Bekeken: 1299x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/