Lachend, hijgend en enthousiast rennen ze tientallen rondjes in het Oranjeplantsoen in Bergen. Leerkrachten moedigen hen aan en ook de ouders doen een duit in het zakje. "Kom op hè, je kunt het!" Ieder rondje is er natuurlijk weer eentje extra. En ieder rondje brengt ze dichter bij hun doel: “We willen de juf helpen!”

“Heel lief dat ze dit vol enthousiasme voor me doen”, zegt Brechje Brave. Zij is de juf van de Adriaan Roland Holstschool, waar de leerlingen rondjes voor rennen. Want Brechje heeft een nieuwe bus nodig, en dat kost geld. Brechjes moeder is ook onder de indruk van de sponsorloop: “Dit geeft ons zoveel goede energie. Toen Brechje zelf nog op deze school zat is er ook al een inzamelingsactie geweest, daardoor konden we de huidige bus kopen. Maar die valt nu bijna uit elkaar”, vertelt ze aan Streekstad Centraal en wijst naar een oude blauwe bus. (tekst loopt door onder foto)

De oude bus gaat al een aantal jaartjes mee en dat is er goed aan af te zien. (foto: Streekstad Centraal)


“Goed bezig! Diep ademhalen en doorlopen. Dit is al je zesde stempel!”, klinkt het door het park. Trots vertellen de leerlingen achteraf hoeveel rondjes ze hebben gerend. Zo zegt elfjarige Lotte: “Zij heeft ons altijd geholpen, nu kunnen wij haar helpen. Ik ga zo langs de deuren om het geld op te halen, maar ik denk dat ik ongeveer 150 euro heb ingezameld." Ook Evan glundert: “Wij hebben met onze klas waarschijnlijk 2.600 euro verzameld.”

Brechje heeft een nieuwe aangepaste bus nodig omdat ze is geboren met het Ehlers-Danlos syndroom (EDS). Daar kwam ook de aandoening dystonie bij. Het één verergert de ander: “Door spasmen gaan mijn gewrichten uit de kom. Goede combinatie dus", zegt ze sarcastisch terwijl haar medicijnwekker afgaat. Die zet ze eerst even uit voor ze verder gaat. "Het is nu al een paar jaar stabiel." (tekst loopt door onder foto)

De kinderen van de Adriaan Roland Holstschool halen trots de volgende stempel tijdens de sponsorloop voor juf Brechje. (foto: Streekstad Centraal)


Door haar aandoeningen kan ze niet lopen en is ze afhankelijk van een elektrische rolstoel. “Ik heb een verlaagde bus met een platte vloer nodig en dat heeft een Mercedes Sprinter model”, vertelt ze. Zo'n bus kost minimaal 30.000 euro. "Gelukkig helpt de gemeente Dijk en Waard met de kosten van de ombouw". En voor de aanschaf van de bus schieten de collega's en leerlingen van de Adriaan Roland Holstschool te hulp.

De sponsorloop is onderdeel van een crowdfundactie die door de school is opgestart. Eerder hebben de leerlingen ook al gezongen en er zullen meer acties volgen. De crowdfundactie is hier te volgen.
Pin It
Bekeken: 1108x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/