Voorwaarts, mars! Lokale reservisten maken deel uit van de militaire oefening 'Final Falcon'. Die vindt plaats op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart, waarbij zowel militairen als voertuigen zichtbaar zullen zijn. Beide dagen staan in het teken van bewakings- en beveiligingsopdrachten.

Bij ‘Final Falcon’ worden 100 lokale reservisten en twaalf voertuigen ingezet. Tussen het marsen door wordt er op de nodige scenario's geoefend, waaronder incidenten bij belangrijke voorzieningen. "Nutsbedrijven zijn van groot belang voor de maatschappij en daarom wordt er steeds vaker met deze bedrijven geoefend, om de noodplannen te testen en hiermee de veiligheid te vergroten", vertelt adjudant Michel Busch aan Streekstad Centraal. (tekst gaat verder onder foto)

De regio is het toneel voor militaire oefening Final Falcon. (foto: aangeleverd)


Vrijdag 22 maart begint het in de vroege ochtend voor de reservisten, en bewegen ze zich te voet over openbare wegen, paden en terreinen. Waar dat zal zijn is nog onbekend. Daar waar privéterrein doorkruist moet worden, is er vooraf toestemming gevraagd. De oefening begint in Bergen, maar ook het Geestmerambacht en Ursem horen bij de oefenlocaties voor de reservisten. Twee rioolzuiveringsinstallaties worden aangedaan. "De militairen zullen zeker zichtbaar aanwezig zijn voor omwonenden, maar dit zou geen hinder of overlast moeten veroorzaken", laat Busch weten.

Zaterdag 23 maart keren ze terug naar het mobilisatiecomplex in Bergen en eindigt 'Final Falcon'. Meer informatie over de oefening staat op de website van gemeente Bergen.
Pin It
Bekeken: 1355x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/