Nee, het is niet het eerste kievitsei dat dit jaar in Nederland is gevonden, die eer voor die vondst gaat naar Beuningen in Gelderland. Daar werd op 2 maart het allereerste kievitsei gevonden. Maar het ei dat op 6 maart om even voor 15:00 uur werd ontdekt in Heiloo is wel het eerste kievitsei van Noord-Holland.

Het kievitsei werd gevonden door Michel Mannes, een vrijwillige weidevogelbeschermer. "Ik zet me graag in voor de natuur en vertel op scholen regelmatig over de weidevogels”. Hij weet inmiddels wat de favoriete plekken van de kievit zijn om een nestje te maken. (tekst loopt door onder de foto)

Het kievitsei in kwestie. (foto: Tessa Janssen)


Woensdagmiddag vond hij op één van die plekken al snel een nestje met een vers ei. Het ei is gevonden op het perceel van Boer Swart en gecontroleerd door weidevogelcoördinator Jerry Lust. Die stelde vast dat het een vers ei was. Het is de vierde keer dat Michel Mannes het eerste kievitsei in Noord-Holland vindt. (foto gemaakt door Tessa Jansen. Links Michel Mannes en rechts Jerry Lust)
Pin It
Bekeken: 585x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/