Het is natuurlijk goed nieuws voor exploitant Jan Vallentgoed, maar ook voor de bewoners en bezoekers van Egmond aan Zee: de komende vijf jaar mag het kustdorp tijdens de zomerperiode worden opgeluisterd met het inmiddels bekende 38 meter hoge reuzenrad. Tenminste, zo lijkt het. "We laten ons niet uit het veld slaan."

Afgelopen jaar mocht het reuzenrad niet opgebouwd worden op de Egmondse boulevard vanwege de bezwaren van Ramon Ory, die stelde dat de gasten van zijn vakantiehuisjes er hinder van ondervonden. Geboren Egmonder vermoedt echter dat er andere overwegingen speelden. "We zijn ook langs deuren gegaan om de buurt te peilen. Mensen reageren altijd positief. Ze vinden het fantastisch, ook voor de kinderen." (tekst loopt door onder de foto)

Als alles goed gaat kan er de komende vijf jaar weer van dit uitzicht vanuit het reuzenrad genoten worden (foto: Streekstad Centraal)


Absolute zekerheid is er overigens nog niet. Er is een omgevingsvergunning, maar wat nog mist is een evenementenvergunning. "Officieel is er nog niets vastgelegd, maar we weten dat een meerderheid vindt dat het er links- of rechtsom weer moet komen." De aanvraag voor de evenementenvergunning heeft te maken met mogelijke geluidsoverlast. "We houden de vingers gekruist."

Wanneer en voor hoelang het reuzenrad naar Egmond komt wordt later bekend, zo vertelt Vallentgoed aan NH, mediapartner van Streekstad Centraal. "Het seizoen is ook al aardig ingepland, maar we pikken graag een graantje mee van de zomer. Ook om ons weer te laten zien in het dorp." Hieronder beelden van het reuzenrad uit 2021.

00:00
55
00:00

Pin It
Bekeken: 471x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/