"Wat was het afgelopen weken spannend", jubelt boswachter Samuelle van Deutekom. Nadat het stemmen staakte kon er geteld worden. En werd er zelfs voor de zekerheid nóg een keer geteld. "Maar er kan maar één de winnaar zijn, en dat is Hunter!"

Elk voorjaar vragen de boswachters aandacht voor het aanlijnen van de honden. De afgelopen drie jaar hebben ze verkiezingen gehouden om de leukste hond uit te kiezen voor de campagne. Na een voorselectie is het aan het publiek om te bepalen welke van de tien genomineerde honden het allerleukste is. De verkiezing was met meer dan 2.300 stemmen populairder dan ooit, en de meeste stemmen gingen dus naar de kortharige vizsla Hunter. Daarmee is hij de opvolger van Pleun, Soof en Lieve. (tekst loopt door onder de foto)

Pleun, de leukste hond van Schoorl in 2023 tijdens haar fotoshoot.


Het verschil tussen de meest geliefde honden was erg klein. De nummer twee van de verkiezing, Teddy, kreeg slechts 30 stemmen minder. "Ik heb zelfs de stemmen nog een keer na moeten tellen om zeker te zijn van de winnaar", vertelt Samuelle lachend aan mediapartner NH Nieuws. "De stemming lag erg verdeeld, en er was niet echt één hond die er met kop en schouders bovenuit stak."

Ook Samuelle zelf vindt Hunter maar wat leuk. "Voorgaande jaren waren het wat meer schattige of wat kleinere honden, Hunter is een wat stoerdere hond. Dat is weer eens wat anders, en dat maakt het leuk."

Hunter krijgt zaterdag een heuse fotoshoot om mooie foto's te maken voor de aanlijncampagne. Vanaf 1 maart mogen honden alleen aangelijnd de duinen in vanwege het broedseizoen en ook de rust voor alle andere dieren.
Pin It
Bekeken: 399x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/