De route van de Egmondse Halve Marathon wordt aangepast vanwege de zware regenval van de afgelopen weken. De tocht staat gepland voor volgende week zondag. Het is de eerste keer dat organisator Le Champion ervoor kiest om de route vanwege regenval te veranderen.

"We zijn bezig met het aanpassen van de route op basis van de regen en de waterstand", laat organisator Jan Willem Mijderwijk weten aan mediapartner NH. De regenval was de afgelopen tijd overal hoog, zo ook in de Egmondse duinen. Hierdoor staan sommige paden uit de vaste route door de duinen onder water en daar kunnen geen duizenden lopers over heen. Toch hoeven de lopers en supporters niet een compleet ander parcours te verwachten, want volgens de organisator vallen de aanpassingen waarschijnlijk wel mee.

Wat sowieso door de vele regen anders wordt is de 'thuisbasis' in Egmond zelf. Normaal gesproken laat Le Champion een grote tent neerzetten op de velden van Egmondia op sportpark De Lange Plas in het kustdorp. Maar dat complex doet haar naam eer aan, en staat ook deels onder water. Volgens Jan de Jong van voetbalclub van Egmondia wordt de tent, waar de lopers zich in omkleden en een kom soep kunnen krijgen, daarom dit jaar verplaatst. "De tent is enorm en op het voetbalveld kan hij niet staan door het hoge water en komt nu naast de sporthal te staan. Er komen drieduizend mensen langs en dat had zonder tent niet gekund."

De Jong vertelt dat er langs het voetbalveld een sintelbaan loopt, die nu helemaal onder water staat. "Als het gaat vriezen kunnen de kinderen er volgende week op schaatsen", zegt hij opgewekt. "Zoals Johan Cruijff altijd zei: 'Elk nadeel heeft zijn voordeel'."

Mijderwijk van Le Champion laat weten dat er naar alle waarschijnlijkheid dinsdag meer duidelijkheid komt over hoe de route precies zal gaan lopen. De organisatie gaat eerst om de tafel met de gemeente over de oplossingen.
Pin It
Bekeken: 965x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/