Ze zingt. Overal. Sterre Weldring is een zangeres die één grote droom heeft: de grote zaal in Paradiso uitverkopen. Al vanaf haar veertiende weet de Alkmaarse het zeker: ze wordt zangeres. Ze deed aan vele wedstrijden mee, nu is ze 'on tour' in de regio, samen met Podium Victorie. Als hoofdact speelt ze in vele kerkjes en zalen in en om Alkmaar.  "Ik doe er nog dingen naast, maar ik zal nooit stoppen met muziek maken."

Sterre Weldring is een 26-jarige vrouw, geboren en getogen in Alkmaar. Nu woont ze in Amsterdam en werkt ze bij poptempel Paradiso. En ze studeert dus ook nog: filosofie. Toen ze vijftien zou worden, vroeg ze voor haar verjaardag een gitaar en begon ze liedjes te schrijven. "Dat ging me goed af", vertelt Sterre aan Streekstad Centraal. "Het belangrijkste wat ik met liedjes schrijven kon doen was mijn emoties kwijt schrijven. Het is echt een uitlaatklep voor me."

Vorig jaar raakte ze aan de praat met één van de programmeurs van Podium Victorie. "Ze zochten nog een hoofdact voor de tour, en hij had mij bovenaan het lijstje staan. Het leek me superleuk om te doen en ik heb het aangegrepen", vertelt ze blij. Sterre heeft al een aardig portfolio opgebouwd met wedstrijden, veel nummers en twee EP’s. Tijdens de Grote Prijs van Nederland en de Popronde stond ze in de finale. Ze heeft die dingen aangegrepen met het motto: “je blijft er van leren, je weet nooit wie je muziek ontdekt en of ze misschien wel fan worden”. Zo heeft ze ook een keer mogen optreden bij Radio 2. (Tekst gaat verder onder de foto)

Sterre Weldring tijdens een van haar optredens (Foto: Liz van den Akker)


"Het is bij mij echt stapje voor stapje geweest, alles wat ik heb gedaan waren bouwsteentjes", vertelt Sterre. Haar muziek is te beschrijven als ‘melancholische indie-pop’ met hints van ‘folk’ erin verwerkt. Ze zingt graag verhalen. “Mijn muziek is iets droeviger, maar dat vind ik juist belangrijk. Je gevoel een weg geven en daar anderen troost in bieden”, zegt Sterre, met een lach erna. Aan haar familie hoeft Sterre niet te twijfelen: “Mijn moeder had me zelfs in haar Spotify Wrapped staan. Heel mijn familie is trots.”

Dat optreden in een uitverkochte grote zaal in Paradiso Amsterdam, dát is de ambitie. “Daar moet je wel echt een naam voor hebben, om die uit te verkopen, maar dat is wel iets waar ik naartoe bouw”, vertelt Sterre met goede hoop. Deze maand zijn er nog twee shows, zondag 7 januari in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee en zondag 14 januari in de Groene Zwaan in de Rijp. De tour is gekoppeld aan haar tweede EP-release ‘Hope and the Aftermath’. Meer informatie is te vinden op de website van podium Victorie.
Pin It
Bekeken: 672x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/