Het aantal meldingen van jonge baby's met kinkhoest neemt sinds het najaar toen. GGD Hollands Noorden raadt zwangere vrouwen dan ook aan om een '22 wekenprik' te halen, zodat hun kind straks beschermd is tegen deze ziekte en ook griep.

Sinds april 2019 kreeg de GGD weinig meldingen van kinkhoest, maar vanaf september is het aantal weer toegenomen onder baby’s van 0 tot 5 maanden. De hoeveelheid meldingen is wel lager minder dan voor coronamaatregelen werden ingevoerd. De GGD wijst naar de invoering van de 22 wekenprik eind 2019.

En ook naar onderzoeken die het succes van het vaccin aanduiden. De prik bleek in Engeland rond 90 procent effectief in voorkoming van kinkhoest bij baby’s tot 3 maanden oud. En bij 89 procent van de baby’s tot 3 maanden die in 2023 in Nederland kinkhoest hadden, had de moeder de 22 wekenprik niet gehaald.

Aanmelden voor de gratis 22 wekenprik kan via ggdhollandsnoorden.nl.
Pin It
Bekeken: 918x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/