Onder ruime belangstelling zijn op kerstavond talloze lichtjes aangestoken op de oorlogsbegraafplaats van Bergen. Daar zetten de lichtjes de graven van omgekomen Gemenebest-militairen in een warme oranje gloed. En dat op een kerstavond die toch in de eerste plaats guur en grauw was. Het is een jaarlijkse traditie.

Bergenaren van jong en oud waren aanwezig om een lichtje bij één van de graven te zetten. Doordat de glaasjes met oranje licht precies onder de kruisen op de grafstenen werden neergezet ontstond het vertrouwde warme effect. De begraafplaats bood een plechtige aanblik. Ook op andere begraafplaatsen werden lichtjes aangestoken.

Het gaat hierbij om een initiatief van Lichtjes op Oorlogsgraven. Steeds meer begraafplaatsen van oorlogsslachtoffers worden op deze manier op kerstavond verlicht. Zo wordt nadrukkelijk de verbinding gemaakt tussen 'het feest van het licht' en het ideaal van 'vrede op aarde'. (foto's: Marco Schilpp)
Pin It
Bekeken: 524x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/