Het was voor Bergens Harmonie letterlijk een steen des aanstoots: de betonblokken die daar voor de deur waren geplaatst. De Harmonie had zo geen toegang meer tot het parkeerplaatsje naast het verenigingsgebouw. Er werd zelfs gesproken over een gang naar de rechter, om de gemeente zo ver te krijgen dat de doorgang niet langer werd versperd. Maar inmiddels blijken de betonblokken dan toch te zijn verplaatst.

"Dat klopt", reageert Dorine van der Meij van de gemeente Bergen. "We hebben overleg gehad met Bergens Harmonie en daar is deze oplossing uit voortgekomen." De betonblokken liggen nu een stukje verder op het terrein, voor de poort van de garage met het adres Plein 36. Dat pand is nu geïsoleerd, heeft geen uitrit meer - en daar was het in de gemeente in de eerste plaats om te doen, bleek uit eerdere berichtgeving door Streekstad Centraal. (tekst gaat door onder de foto)

Bergens Harmonie heeft weer toegang. (foto: Streekstad Centraal)


Desgevraagd bevestigt Jan Apotheker van Bergens Harmonie dat er overleg is geweest. "De brief van onze advocaat kwam binnen bij de gemeente en binnen 24 uur hadden we een gesprek", stelt hij nuchter vast. "Dat had ook zes weken eerder gekund, toch best zuur." De advocaat beargumenteerde dat Bergens Harmonie al lang gebruikt maakt van het stukje grond en dus niet zomaar geblokkeerd kon worden. Er werd gedreigd met een kortgeding, maar de gemeente ging dus overstag.  "Wij zijn wel opgelucht", bevestigt Apotheker. Voor Bergens Harmonie is er nu geen probleem meer.

De betonblokken zijn de zoveelste stap in een conflict dat al langer loopt. De eigenaren van het adres Plein 36 bestrijden dat hun kavel geen uitrit meer zou hebben, zij willen het stukje grond tussen de deuren en Bergens Harmonie als zodanig gebruiken. Eerder nog stelde de plaatselijke bezwaarcommissie dat de gemeente dat ook niet kan verbieden, maar de realiteit is dus dat de gemeente de doorgang blijft afsluiten.

De geblokkeerde toegang verderop op het terrein. (foto: Streekstad Centraal)


De bedoeling is dat het stukje grond in de nabije toekomst opnieuw wordt ontwikkeld. Apotheker verwacht dat er in het najaar van 2025 gebouwd gaat worden: "Dan kan de spa in de grond. Ze liggen er dus nog anderhalf jaar, denk ik." Tot het zo ver is, blijven de betonblokken liggen waar ze liggen, bevestigt de gemeente. Maar dus niet meer voor de toegang tot het terrein, niet meer naast Bergens Harmonie - maar voor de deuren van de garage zonder uitgang.
Pin It
Bekeken: 483x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/