Twee bedrijven. Beiden binnen de minor innoveren en ondernemen van Hogeschool InHolland. Beiden opgezet door studenten. Maar met één gemeenschappelijke doelgroep: de e-biker. En beiden richten zich op hetzelfde onmisbare stuk techniek. Namelijk de oplader. “We hadden geen idee dat er nog een bedrijf was dat ook iets deed voor acculaders, wel hebben we daarna direct contact gelegd.”

Bak-e en SafeCharge herkenden beiden een probleem bij het opladen van de elektrische fiets, zij het twee verschillende problemen. “Iemand die bij ons kwam, stuurden we op de markt waar we stonden door naar hen en andersom” vertellen Zed Louwe van Bak-e en Thijs de Groot van SafeCharge. Wat Bak-e opviel is dat veel opladers 'rondslingeren' waardoor ze beschadigd kunnen raken en daardoor onveilig worden. SafeCharge richt zich op die andere nachtmerrie van de e-biker: een gestolen acculader.

Helemaal van aluminium: Bak-E. Of zoals ze op de Hogeschool zeggen : Bakkie (foto: Streekstad Centraal)


Het gevaar van ontbrandende opladers zou volgens Zed en zijn collega Stef Kemper verminderd kunnen worden door de oplader netjes op te bergen. Zowel tijdens het opladen als daarna. "Die laders kunnen warm worden, bij oververhitting zelfs 60 graden. We zagen dat veel mensen zijn overgelaten aan het lot of zelf iets moeten verzinnen" zo laat Stef Streekstad Centraal weten. Het uiteindelijke product is van 'onbrandbaar' aluminium gemaakt, een bewuste keuze. “Ons eerste prototype was van roestvrij staal, maar dat was een moordwapen. Het was heel zwaar en je had stalen neuzen nodig, want als dat ding viel brak je je tenen”, vult Zed aan.

Uiteraard heb je alleen maar last van een spontaan ontbrandende oplader zolang je er een hebt. En daar komt SafeCharge in beeld. CEO Michael Kelderman hoefde niet lang na te denken over wat voor probleem 'zijn' studentenbedrijf moest oplossen. "Ik hoop tijdens de lessen altijd dat mijn acculader ondertussen niet gestolen wordt, dus daar wilde ik graag iets mee doen. Zijn 'mede-ondernemers' waren het daar mee eens.

Overal opladen zonder de angst dat je oplader gestolen wordt, daar zorgt de SafeCharge voor. (foto: Streekstad Centraal)


“We begonnen met een hele case om de acculader heen, maar was veel te groot. Daarna keken we naar een soort slotje, maar dat betekende een extra sleutel voor onze klanten”, laat Thijs de Groot van 'Sales en Marketing'  weten. Uiteindelijk werd het een draaischijf die je met een standaard kettingslot op slot kunt zetten.  De SafeCharge zet daarmee ook de lader 'op slot'. “Je kunt je fiets overal rustig opladen en weglopen. Je accu meenemen naar binnen vanwege de angst dat ie gestolen wordt is er niet meer bij”, besluit Michael.

Beide studentenbedrijven worden ondersteund door een docent, een externe echte ondernemer en een accountant. “Ze doen het ontzettend goed, in het begin waren er natuurlijk wat opstart problemen maar nu gaat het als een trein. Ze komen soms in een dal, maar staan weer op en gaan weer door. Dat is ontzettend mooi om te zien” laat Nol Graas, een van de begeleiders, weten.
Pin It
Bekeken: 1336x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/