Zoveel dozen en ander vuil dat je er niet meer om- of overheen kan kijken. En bij Bergens Harmonie worden ze er horendol van. Maar ook omwonenden komen bijna dagelijks langs een soort van openbare stortplaats. Dozen die overal op de grond verspreid liggen en containers die uitpuilen door niet plat gemaakte dozen. Maar ook grofvuil. “Het is gewoon pure chaos, echt schandalig.”

“Afgelopen drie weken was het echt verschrikkelijk, niet alleen oud papier wordt er neergegooid maar ook grof vuil van woningen en bedrijven” laat Dirk Kaal van Bergens Harmonie aan Streekstad Centraal weten. De Harmonie probeert het probleem op te lossen, maar dat lijkt onbegonnen werk. Elke dag wordt de containerplaats opgeruimd door twee vrijwilligers op leeftijd. Afgelopen week waren de containers -en de maat- opnieuw vol, en werd er door maar liefst zes man opgeruimd. (tekst loopt door onder foto)

De chaos zoals die regelmatig wordt aangetroffen. Op de achtergrond het gebouw van Bergens Harmonie (foto: aangeleverd)


Kaal doet daarom een welgemeende oproep aan zijn dorpsgenoten: “We vragen inwoners om er met z’n allen ervoor te zorgen dat het wèl netjes blijft en alles in de daarvoor bestemde containers te gooien. En breng bedrijfsafval netjes naar de werf aan het Molenweidtje.” De Harmonie hoopt op het beste, maar vreest wat er komt.

Tussen 23 december en 4 januari zal er namelijk geen papierinzameling plaatsvinden. Sterker nog, ook de containers zullen er dan niet staan. “Vorig jaar zijn er drie containers door vuurwerk in de brand gestoken, we willen dat nu voor zijn, in de hoop dat het netjes blijft” besluit Kaal met gekruiste vingers.

Het resultaat van één van de opruimacties en hoe de Harmonie het het liefste ziet. (foto: aangeleverd)

Pin It
Bekeken: 517x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/