Op de Oude Schoorlse Zeedijk en de Hondsbossche Slapersdijk zijn zeldzame koraaltrilzwammen ontdekt. De Mycologische Vereniging vond de zwammen tijdens een onderzoek. 'Lekker belangrijk' zal je misschien denken, maar in bredere zin is een rijke biodiversiteit niet onbelangrijk. Ook voor de mens, die er van moet leven.

Voor de dijkbeheerder, het Hoogheemraadschap, onderstreept de vondst het positieve effect van ecologisch grasmaaien. "We beheren onze dijken op ecologische wijze, waarbij we maaisel afvoeren en de natuur haar gang laten gaan", licht het Hoogheemraadschap toe. "Dit blijkt niet alleen gunstig te zijn voor insecten, maar ook voor bijzondere paddenstoelen zoals aardtongen, knotszwammen en koraalzwammen!"

De koraaltrilzwam, met de Latijnse naam Tremellodendropsis tuberosa), is tussen 1990 en 2023 slechts sporadisch waargenomen in Nederland. (foto: HHNK)
Pin It
Bekeken: 866x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/