Een bedrag van 20.000 euro wordt er voor uitgetrokken: een onderzoek naar betere toiletvoorzieningen in de gemeente Bergen. Want van openbare toiletten heeft Bergen er niet genoeg, stelde de lokale politieke partij Ons Dorp vast. Een voorstel om dat te veranderen kreeg veel steun in de raad. Het is hoog nodig, ziet Ons Dorp: ""We krijgen steeds meer toeristen op bezoek in onze dorpen, maar het aantal voorzieningen groeit niet mee."

Met het bedrag wordt een haalbaarheidsonderzoek gestart naar de mogelijkheden voor de realisatie van openbare toiletvoorzieningen, schrijft mediapartner NH. Volgens de partij ontbreekt het in Camperduin, Schoorl, Bergen en Egmond aan Zee aan deze service. "Terwijl het al jaren groeiende en populaire bestemmingen zijn voor toeristen en dagjesmensen."

Ook scoort de gemeente 'slecht' op de lijst van meest toiletvriendelijke gemeentes, die vorige maand werd gepubliceerd door de Toiletalliantie en de Hoge Nood-app. "We staan slechts op plaats 271 van de 342 gemeenten in Nederland." Alkmaar staat op plek 5 en is daarmee de best scorende gemeente van Noord-Holland. De Bergense onvrede herinnert aan de 'wc-oorlog' die deze zomer woedde op het strand van Camperduin.

"Al lange tijd roepen inwoners en ondernemers om meer voorzieningen. Met deze motie geven wij - gesteund door de hele gemeenteraad - gehoor aan deze oproep." Het is volgens de partij niet gastvrij en ook onhygiënisch. "Openbare wc's zijn er alleen in beperkte mate in de zomermaanden en dan slechts in Schoorl en Hargen." Gedacht wordt aan semi-automatische zelfreinigende toiletunits. "Die kunnen een innovatieve en duurzame oplossing bieden voor het gebrek", aldus Ons Dorp. "Mits haalbaar en betaalbaar zouden deze hoognodige voorzieningen nog voor het begin van het komende toeristenseizoen gerealiseerd kunnen worden."
Pin It
Bekeken: 543x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/