Leerlingen van groep 5 van de Roland Holstschool en bewoners van Huis De Rekere hebben de Jan Leijenlaan in Bergen opgefleurd. In het kader van de GroenSpoor Plantestafette plaatsten ze woensdag meer dan 1.200 vaste planten en vlinderstruiken, die het hele jaar door bloei geven. Wethouder Ernest Briët mocht het startsein geven door met 'de Startschop' een krentenboompje te planten.

Het initiatief om de buurt te vergroenen kwam van bewoners van Huis De Rekere. Zij kwamen in contact met Dorien Kotterman van het initiatief De Groene Reiger, om te kijken of ze zich konden aansluiten bij GroenSpoor Plantestafette. Kotterman was enthousiast en werkte mee. De Plantestafette heeft ook als doel mensen aan elkaar te verbinden. De bewoners werkten niet alleen samen met leerlingen, maar ook hoveniers van De Rekere, vrijwilligers van Groei en Bloei, Landschap NH en groenmedewerkers van de gemeente. (tekst gaat door onder de foto)

Vele handen maken licht werk tijdens de Plantestafette


De bewoners van Huis De Rekere en andere buurtbewoners kunnen voortaan genieten van het nieuwe groen, dat niet alleen leuk is om naar te kijken, maar ook goed is voor diertjes, de opname van water door de bodem en vermindering van hittestress.

Jaarlijks trekt de GroenSpoor Plantestafette in de herfst door Noord-Holland en het aantal gemeenten dat hieraan meedoet wordt steeds groter. Telkens wordt door verschillende groepen en organisaties nieuw groen geplant. Vaak zijn scholen en mensen uit de buurt betrokken. Dit jaar doen veertien gemeenten mee.
Pin It
Bekeken: 452x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/