Een rukwind heeft voor duizenden euro's aan schade veroorzaakt aan een paardenstal en een woonboerderij aan de Kogendijk in Bergen. Tijdens de storm op maandag schoot een deel van een schuurdeur los en veroorzaakte schade aan het dak en de gevel van Stal Koopman. Het rieten dak van de woonboerderij werd geraakt door een stuk schutting. "Gelukkig raakte er niemand gewond en stonden de paarden in de wei."

"Mijn vrouw, kinderen en schoonouders waren thuis. Die waren natuurlijk wel geschrokken", vertelt Maikel Groet, een bewoner van de boerderij, tegen mediapartner NH Nieuws. Het vliegende schuttingdeel veroorzaakte schade aan het rieten dak en het gaas op de nok. "Ook een deel van de schuifdeur van de schuur werd door de windhoos losgerukt en raakte de stal. Daar zit nu een gat in." (tekst gaat verder onder de foto)

Schade aan de voorzijde van de stal. Op de grond ligt de boosdoener (foto: Maikel Groet)


"Maar al met al valt het allemaal wel mee", vervolgt Groet nuchter. "We zijn gisteren gelijk het dak opgegaan en hebben het meeste gerepareerd. De kapotte dakplaten hebben we vervangen, maar we zullen een nieuwe schuurdeur moeten bestellen. Zo'n deur kost al gauw een paar duizend euro. En de rietdekker zal ook langs moeten komen voor wat reparaties. Dan ben je ook zomaar duizend euro verder." Ook de beveiligingscamera aan de schuur gesneuveld.

Volgens Groet heeft de hoos ook zijn buren geraakt. "Er is een haag compleet omgewaaid en er waren dakpannen stuk." Ook die schade is volgens NH inmiddels hersteld.
Pin It
Bekeken: 560x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/