199 jaar geleden werd de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij opgericht, op 11 november 1824. Dat betekent dat de KNRM volgend jaar 200 wordt en daar wordt de komende tijd uitgebreid bij stilgestaan. In Egmond aan Zee werd dit jubileumjaar geopend met een plechtige kranslegging bij het graf van Jacob Glas ofwel 'Jaepie Jaepie'.

Jaepie Jaepie is een fenomeen, een held: voor altijd zal zijn naam verbonden blijven met het reddingstation Egmond en meer in het algemeen met Egmond aan Zee. Het graf van de zeeheld was dan ook een vanzelfsprekende plek voor een herdenking. Want 200 jaar KNRM, dat betekent ook twee eeuwen van gevaar op zee, van reddingsacties onder hoge druk, en soms een noodlottige afloop.

Burgemeester Lars Voskuil was bij de herdenking aanwezig en sprak over het belang van de KNRM voor de gemeenschap, en over de moed van de redders. Ook was er poëzie van schipper Werner Visser en muziek van het bekende Egmonder koor De Zââlnêêlden. (foto's: KNRM Egmond)


Pin It
Bekeken: 542x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/