Verreweg de meeste mensen van Egmond en Heiloo tot Castricum hebben last van het vliegverkeer. Dat blijkt uit een enquête van Bewonersgroep Vlieghinder Limmen e.o. Van de ruim 500 respondenten ervaart 95 procent overlast, vooral sinds begin dit jaar, en dat zorgt bij 90 procent voor vermindering van het woongenot. Zo'n 72 procent slaapt slechter.

De bewonersgroep begrijpt het belang van Schiphol, maar ziet dat er onvoldoende rekening gehouden wordt met de gevolgen en dat de overlast ook toeneemt.  Soms komt er wel één vliegtuig per minuut langs en steeds meer komen ze op slechts 500 à 600 meter over de woonwijken. Tussen 23:00 en 06:30 uur mogen minder vliegtuigen op Schiphol landen en vertrekken, maar aan beide zijden worden de kantjes er nog wel eens vanaf gevlogen. En de overlast dreigt erger te worden in 2025 als gevolg van de luchtruimherziening.

De Bewonersgroep Vlieghinder Limmen e.o. gaat de resultaten van de enquête delen met belangenorganisaties, politieke partijen en overheden. De hoop is dat dit een positief effect heeft, met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november. De enquête staat overigens nog open op surveymonkey.com. (foto: Pexels)
Pin It
Bekeken: 1894x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/