Feest, dat was het maandag voor de leerlingen van de Berger Scholengemeenschap (BSG). Samen met de rector en voorzitter van scholenbestuur SOVON werd de eerste paal voor het nieuwe schoolgebouw geslagen.

"We zijn zeer verheugd dat de bouw nu echt begint. Het vooruitzicht is fantastisch", vertelt rector Reinoud Buijs. Het oude gebouw van de BSG aan de Rondelaan voldeed niet meer aan de eisen en moet dus grondig aangepakt worden. Om dat mogelijk te maken is de scholengemeenschap tijdelijk verhuisd naar de mytylschool aan de Oudtburghweg in Bergen. De kosten: 2,6 miljoen euro. Ja, dat vonden de partijen tijdens de gemeenteraad ook. Toch gingen ze akkoord met het voorgestelde bedrag. (Tekst gaat verder onder de foto)

De bouw zal ongeveer vijftien maanden duren.


Terug naar de feestelijke eerste paal. "We krijgen een prachtig gebouw dat voldoet aan de eisen van hedendaagse onderwijs met de eigenheid van de BSG. Ruimtelijkheid, licht, natuur, kunst en cultuur komen erin terug", legt rector Buijs uit. "Met twee aula’s, ruime lokalen en een eigen theater voor theater-en muziekvoorstellingen."

De nadruk van het gebouw ligt op de groene omgeving en het licht. Architect Marc de Rooij van BRTArchitecten heeft zich laten inspireren door de kleuren en texturen van het omliggende bos- en duinlandschap. "De architectuur van de nieuwbouw verwijst naar de typische Bergense architectuur. De groene ‘eilanden’ tegen het gebouw geven de school een natuurlijke plek in de groene omgeving. De eenheid van de nieuwbouw met de bestaande gebouwen uit de verschillende perioden wordt bewerkstelligd door materialen en kleuren op elkaar af te stemmen."

Niet alleen werd maandag de eerste paal gevierd. Ook is een tijdcapsule de grond ingegaan. De capsule bevat foto's een jaarboek en 'brieven aan de toekomst' van huidige BSG-leerlingen. Begin 2025 is het nieuwe onderkomen aan de Rondelaan klaar.
Pin It
Bekeken: 579x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/