De grootste strandwielerrace van Europa krijgt een aparte wedstrijd voor gravelbikers. Al jaren staan er veel fietsers aan de start met een gravelbike en gezien de toenemende populariteit vindt organisator Le Champion het tijd om voor hen op zaterdag 13 januari een eigen wedstrijd te houden, inclusief prijsuitreiking en een bevoorrechte startpositie.

De GP Groot Egmond-Pier-Egmond vormt samen met hardloopbroer NN Egmond Halve Marathon al jaren, in het tweede weekend van januari, een sportieve start van het nieuwe jaar. Onlangs maakte de organisatie al bekend het wielerparcours te hebben vernieuwd met een venijnige klim naar de parkeerplaats van Strandhotel Het Hoge Duin, waar klimprijzen per categorie liggen te wachten. Inmiddels staan rond 1.750 fietsers ingeschreven. Le Champion verwacht dat dit aantal nog oploopt naar ruim 3.000 deelnemers en dat er weer vele toeschouwers komen kijken.

Gravelbikes worden voor de wedstrijd in de startvakken gecontroleerd. Voor een 29 inch band is dat maximaal 47 mm én bij een 27,5 inch band is dat maximaal 57 mm. Het stuur van een gravelbike moet een ‘dropperstuur’ of recht stuur te zijn. Na afloop vindt de prijsuitreiking plaats in Sporthal de Watertoren.

Inschrijven kan nog tot en met maandag 1 januari via gpgrootegmondpieregmond.nl, of tot wanneer de deelnemerslimiet is bereikt.
Pin It
Bekeken: 1505x
https://pustaka.dumaikota.go.id/inlislite/produks/sdemo/ https://siwaspada.rembangkab.go.id/sigacor/ https://elibrary.univamedan.ac.id/sdemo/ https://derma-express.com/slot-demo/ http://barenlitbangda.semarangkab.go.id/sdemo/ https://sinta.ditjenbun.pertanian.go.id/products/demo/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://heylink.me/link-ksoklub/