Het mocht niet baten: de hert die langs de Herenweg (N511) bij Bergen werd gevonden, is overleden aan zijn verwondingen. Twee oplettende automobilisten zagen het dier vrijdag liggen aan de kant van de Herenweg.

Dat meldt onze mediapartner NH. Het hert werd op vrijdagochtend gespot door automobilisten. Toen zij het dier zagen liggen, belden ze meteen de hulpdiensten. Ze hebben het beestje vervolgens zelf naar Dierenartsenpraktijk Kennemerland gebracht. Het beestje kwam in zwakke toestand bij de dierenarts aan. Een medewerker van de praktijk laat weten dat de dierenarts helaas niks meer kon doen. Het beestje was al te zwak door alle verwondingen, die vermoedelijk door een aanrijding zijn veroorzaakt. Om het hert onnodige pijn te besparen, is deze inmiddels ingeslapen.

Eerst werd gedacht dat het om een aangereden ree ging, maar het blijkt nu toch om een sikahert te gaan. Het verschil tussen de dieren zit onder meer in de grootte: een sikahert zit tussen een ree en edelhert in. Ze zijn net wat kleiner dan damherten en hebben dezelfde witte stippen op hun vacht. Het is niet zo gek dat het gewonde sikahert in Bergen werd gevonden. In het Noord-Hollands duinreservaat lopen er namelijk zo'n tien rond, die eerder ontsnapten uit een tuin in de buurt. De dieren richten hier veel natuurschade aan. Daarom wil provincie Noord-Holland de sikaherten in het duinreservaat afschieten. Het gewonde sikahert dat vrijdag langs de weg werd gevonden, is dus waarschijnlijk een van de sikaherten uit het Noord-Hollands duinreservaat.


Het is in veel gevallen niet strafbaar om een wild dier aan te rijden in Nederland. Wel is het wettelijk verboden om na zo'n ongeluk door te rijden.


Pin It
Bekeken: 627x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/