Het aantal mensen in regio Alkmaar met een WW-uitkering is afgelopen maand licht gedaald. De regio lag daarbij  grofweg op lijn met de landelijke afname van 0,8 procent. Alleen gemeente Alkmaar zag een minimale stijging van het aantal inwoners deels of geheel in de WW. Er kwam er één bij.

Het aantal WW'ers daalde in Dijk en Waard met 1,6 procent, in Bergen met 1,1 procent en in Heiloo met 1,0 procent. Daarmee kwam het percentage WW-uitkeringen onder de beroepsbevolking in regio Alkmaar uit op 1,3 à 1,4 procent.

Het UWV ziet dat het tekort aan technici maar door blijft groeien, vooral bij bedrijven die duurzame producten en diensten leveren. Deze sector is flink in ontwikkeling. Daarnaast is er ook veel vraag naar ICT'ers en vakmensen op het vlak van kwaliteit en veiligheid. "Opleidingen in deze richtingen bieden voor jongeren een zeer goed toekomstperspectief. Terwijl er ook voor overstappers naar klimaatbanen goede baankansen zijn."

En vers bloed is hard nodig, want in Noord-Holland Noord en ook landelijk is 13 procent in industriële sectoren 60 jaar of ouder. Nog eens 29 procent is tussen de 50 en 60 jaar oud. Voor de komende jaren is de instroom van schoolverlaters echter te laag om het verlies aan ervaren werkkrachten te compenseren. Er is een afname van studenten in vooral het mbo en hbo en jongeren hebben tegenwoordig minder behoefte aan een fulltime job. Ook willen ze veelal afwisseling en uitdaging en dat hun werk nuttig is voor de samenleving.

Het UWV raadt werkgevers aan om creatiever te worden bij het werven van personeel, bijvoorbeeld met stageplaatsen, traineeships en open dagen met mensen van de werkvloer. Ook stelt het UWV voor om flexibeler om te gaan met het aantal uren.
Pin It
Bekeken: 994x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/