De eerste 470 brandweermedewerkers van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord zijn eindelijk voorzien van het nieuwe 'kazernetenue'. Het uniform is donkerblauw met rode accenten en bedoeld voor bureauwerk en meldingen met weinig risico's. De levering was door schaarste aan materialen flink vertraagd, en een deel van de brandweervrijwilligers moet nog wat extra geduld hebben.

Brandweerkleding moet meegaan met de tijd en aansluiten op de wensen en behoeften van dragers, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, draagcomfort en veiligheid. Het NIPV en Brandweer Nederland ontwikkelden daarom een nieuw, landelijk operationeel uniform. Het nieuwe tenue is geïnspireerd op het politieblauw, en is dan ook blauw maar wel met rode accenten. Het geldt als vervanging van het oudere werkuniform én het witte uniform voor officiële gelegenheden.

Alle 230 beroepskrachten en 240 vrijwilligers lieten een jaar geleden hun maten meten, maar  kunnen nu pas van hun nieuwe outfit genieten. De andere rond 800 brandweervrijwilligers waren vorige maand aan de beurt voor het aanmeten en de levering is naar verwachting begin volgend jaar.

Brandweerlieden dragen hun uniform op kantoor, op kazernes en tijdens laagrisicotaken, en bijvoorbeeld bij de uitreiking van onderscheidingen. Een voorraad formele uniformen zal worden bewaard om uit te lenen voor ceremonieën als een brandweeruitvaart. (foto: Rens Harzing)
Pin It
Bekeken: 1636x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/