Bier drinken in een historische setting, midden in Egmond aan den Hoef, de gemeente Bergen heeft er haar handtekening onder gezet. Nadat de gemeente in april dit jaar al een voorlopige vergunning voor exploitatie van Hoeve Overslot verleende, daar maakt het Bergense College die nu definitief. Daarmee is de laatste twijfel weggenomen, ofwel: 'wat in een goed vat zit verzuurt niet'.

Onzekerheid was er wel degelijk, want tegen het plan om Brouwerij Egmond de exploitatie van Hoeve Overslot te gunnen bestond in het dorp de nodige weerstand. Er kwamen twee officiële bezwaren binnen, maar die heeft de gemeente niet ontvankelijk verklaard. Wel laat de gemeente in een reactie weten de betrokkenheid van de bezwaarmakers 'enorm' te waarderen.

"De ontwikkeling van het Slotkwartier kan met de definitieve gunning aan Brouwerij Egmond echt beginnen," laat wethouder Ernest Briët weten aan Streekstad Centraal. "De gemeente is ingenomen met het voorgestelde concept van de brouwerij, die de hoeve als proeflokaal gaat exploiteren." Daarmee doelt Briët op het idee van Brouwerij Egmond om een passende historische aankleding aan het proeflokaal te geven, met op de tap uiteraard de eigen biologische bieren, in naam verbonden aan de Egmondse Abdij.

De gemeente Bergen heeft contact met de omwonenden en merkt dat omwonenden wel uitkijken naar de snelle start van de ontwikkeling van het Slotkwartier. De onlangs toegekende Erfgoed Deal kan de initiatieven in het centrum van Egmond van den Hoef ondersteunen.
Pin It
Bekeken: 531x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/