De sinds maandag vermiste Sofie, zou donderdagmiddag gezien zijn in Egmond. Een getuige herkende de Heerhugowaardse vrouw van een oproep in de media. Ondanks een grote zoekactie met een politiehelikopter, werd Sofie niet gevonden.

De politie is donderdag in opperste paraatheid wanneer een getuige zegt de vermiste Sofie gezien te hebben. "We zijn een uitgebreide actie gestart en hebben daarbij ook een helikopter ingezet", vertelt een politiewoordvoerder in gesprek met Dijk en Waard Centraal. Niet alleen Egmond, maar ook de omgeving wordt uitgekamd. Maar van de vermiste twintiger ontbreekt nog steeds ieder spoor. "We weten niet of het daadwerkelijk om Sofie ging, maar we hebben ook niemand anders met ongeveer hetzelfde signalement gezien."

Het bericht van Sofies vermissing zorgde de afgelopen dagen voor veel reacties op sociale media. Ons eerste artikel werd door meer dan honderd mensen gedeeld. Het klinkt als een logische stap om direct de identiteit en foto van een vermiste te publiceren, maar volgens de politie is dat zeker niet altijd de werkwijze. "Hoe gek het misschien ook klinkt, maar in principe hebben mensen het recht om kwijt te zijn. Dat wil zeggen dat volwassenen weg mogen wanneer ze dat willen", vertelt een zegsman van de politie. Elk jaar worden zo'n 40.000 mensen als vermist opgegeven. Veruit de meeste daarvan (ongeveer zeventig procent) wordt binnen 24 uur teruggevonden. Tachtig procent binnen 48 uur en negentig procent binnen drie weken. Oftewel: de meeste mensen duiken relatief snel ergens weer op. Hoewel Sofie pas een aantal dagen vermist is, heeft de politie vrijwel direct de media ingezet. "Sofie is al eerder weggelopen en we maken ons zorgen om haar. Ze is kwetsbaar. Daarom hebben we haar foto en identiteit verspreid. Het is een zwaar middel, maar nodig."

Op die ene tip van donderdag na, is het rustig in het onderzoek naar de Waardse Sofie. Er is verder geen bruikbare informatie binnengekomen. Waar ze is? Een vraag zonder antwoord. Alleen of met iemand anders? Ook dat is onbekend. Wel vermoedt de politie dat Sofie nog in de omgeving is. "Dat verwachten we, maar zeker weten doen wij dat natuurlijk ook niet. Het ligt in ieder geval voor de hand." Heeft u informatie over de vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070 of het online tipformulier.
Pin It
Bekeken: 11356x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/